به گزارش خبرگزاری مهر، در نامه حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به رئیس جمهور آمده است: طی روزهای اخیر بخشی از آثار "ارتش افسانهای باستانی منتسب به کمبوجیه در کشور مصر" توسط دو باستانشناس ایتالیایی به دست آمد.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اجرای یکی از مأموریتهای اصلی خود که حفظ، احیاء و ثبت آثار و معرفی دستاوردهای عظیم تمدن بزرگ ایرانی- اسلامی در راستای " توسعه پایدار مبتنی بر دانایی " کشور عزیزمان است و به منظور تنویر افکار عمومی و بهرهبرداری از فرصت پیش آمده برای ارتقای فعالیتهای باستانشناسی ایران اسلامی پیشنهاد میشود: 1- با دستور حضرتعالی وزارت امور خارجه طی مکاتبه با دفتر حافظ منافع کشور مصر در تهران خواستار برگزاری جلسهای مشترک با مسئولان وزارت امور خارجه، نماینده تامالاختیار کشور مذکور و نماینده این سازمان نکات و مسائل مرتبط با این موضوع را از نقطه نظر سیاسی و دیپلماتیک بررسی کنند. 2- با توجه به اهمیت موضوع در سطح بینالمللی، سازمان متبوع پیشنهاد انجام کاوش باستانشناسی در قالب یک گروه متخصص را ارائه میکند تا با بررسی علمی و تخصصی موضوع توسط پژوهشگران و باستان شناسان نسبت به انعکاس توانمندیهای فنی و علمی میهن اسلامی در سطح بین المللی اقدام شود.
محمود احمدینژاد نیز در پاسخ به این نامه موافقت خود را اعلام کرده و رهنمودهایی نیز ارائه داد که متن این نامه به شرح زیر است: ثبت، ضبط و معرفی میراث مادی و معنوی ایران عزیز که عظمت و شکوه ملت بزرگ ما را در صحنه جهانی به نمایش میگذارد تکلیف مهم و تعیین کنندهای است که بر عهده یکایک هموطنان و به ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران است.
سهم ایرانیان در پایه گذاری تمدن بشری، تکوین و گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی بر جهانیان آشکار است و بدیهی است این نقش آفرینی بی بدیل جز از طریق حضور مؤثر و گسترده وسیعی از جغرافیای جهان میسر نیست و عمق دانش و بلندای بینش ایرانیان چندان است که در فرآیند توسعه قلمرو و حوزه نفوذ سیاسی ، آنکه پیش از همه درخشید و در تاریخ به یادگار ماند ادبیات خداجو، آزادیبخش و عدالت گستر ایرانیان است.
در موضوع کشف اخیر نیز لازم است تلاش کافی در جهت بازبینی زوایا و وقایع تاریخی آن صورت پذیرد و اطلاع رسانی مناسب به ملت ایران و عموم مردم علاقمند جهان انجام شود. استفاده از ظرفیتهای کارشناسی ملی در موضوع میراث فرهنگی و بهره گیری از کارشناسان جهانی و ظرفیتهای دیپلماسی و بین المللی مورد انتظار است.
نظر شما